Skip to main content

Conference Agenda

DAF M&S Summit

Loading
12:00
  1. Lonestar Ballroom Foyer
    300 mins
17:15
  1. Lonestar Ballroom Foyer
    60 mins
    Invite Only for Authors & Conference Leadership
07:00
  1. Lonestar Ballroom Foyer
    600 mins
07:30
  1. Continental Breakfast
    Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC & Lonestar Ballroom Foyer
    55 mins
  2. Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC
    690 mins
08:25
  1. General Session: Lonestar Ballrooms DEF
    5 mins
08:30
09:30
  1. General Session: Lonestar Ballrooms DEF
    60 mins
    Mr. Richard Tempalski, a Department of the Air Force (DAF) designated Highly Qualified Expert (HQE), serves as the Chief Modeling & Simulation Officer (CMSO). As the CMSO, he leads this newly established mission in overseeing DAF modeling and simulation investments, circa 3 Billion dollars, and opportunities while looking for optimization across the Enterprise. Tempalski engages with stakeholders in the U.S. Department of Defense (DoD), academia, industry, federal agencies, and coalition partners, to identify, initiate, and revise policy, develop the workforce, and establish modeling and simulation (M&S) architecture standards. Mr. Tempalski is also leading the work to design a knowledge management system enabling re-use of resources, as well as developing an M&S certification mechanism for Major Defense Acquisition Programs in support of Milestone A reviews. Read More
10:30
  1. Networking Break & Exhibit Hall
    Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC
    15 mins
10:45
  1. General Session: Lonestar Ballrooms DEF
    60 mins
    The United States and its Allies must make substantial progress toward more modern and collaborative military training as Russia’s war in Ukraine continues to rattle NATO and the prospect of conflict with China looms in the Pacific. This panel will bring Senior Leaders together to discuss how M&S can enable effective battlefield management training in a multidisciplinary and digitally interconnected world.
11:45
  1. Lunch & Exhibit Hall
    Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC & Lonestar Ballroom Foyer
    75 mins
13:00
  1. Briefing Rooms: Presidio ABC, Bowie ABC, Lonestar DEF, Travis AB
    120 mins
    View the full list of briefings here.
15:00
  1. Networking Break & Exhibit Hall
    Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC
    15 mins
15:15
  1. Briefing Rooms: Presidio ABC, Bowie ABC, Lonestar DEF, Travis AB
    120 mins
    View the full list of briefings here.
17:15
  1. Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC & Lonestar Ballroom Foyer
    105 mins
    The opening reception, sponsored by KBR, is a networking event for industry, academia, and government attendees involved in the modeling and simulation community. Participants will have the chance to network and visit exhibitors to discover the latest in MS&T technology.
07:00
  1. Lonestar Ballroom Foyer
    600 mins
07:30
  1. Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC
    570 mins
  2. Continental Breakfast
    Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC & Lonestar Ballroom Foyer
    55 mins
08:25
  1. General Session: Lonestar Ballrooms DEF
    5 mins
08:30
09:30
  1. General Session: Lonestar Ballrooms DEF
    60 mins
    The DAF needs to develop Airmen and Guardians with the attributes needed for a high-end fight, reduce bureaucracy, and streamline decision-making processes. The DAF needs to reshape the service’s culture and mindset to address strategic competition and designing the force required for the future. This panel discussion will address the critical need for DAF training modernization and reorientation to counteract strategic competition in the Air, Space, and Cyber domains.
10:30
  1. Networking Break & Exhibit Hall
    Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC
    15 mins
11:45
  1. Lunch & Exhibit Hall
    Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC & Lonestar Ballroom Foyer
    75 mins
13:00
  1. Briefing Rooms: Presidio ABC, Bowie ABC, Lonestar DEF, Travis AB
    120 mins
    View the full list of briefings here.
15:00
  1. Networking Break & Exhibit Hall
    Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC
    15 mins
15:15
  1. Briefing Rooms: Presidio ABC, Bowie ABC, Lonestar DEF, Travis AB
    120 mins
    View the full list of briefings here.
17:15
  1. 165 mins
    While attending DAFMSS 2024, show your physical conference badge to participating “Show Your Badge” establishments during the dates of the event to take advantage of discounted offers! San Antonio offers many sites and attractions with discounts for government and military. No formal event will be hosted.
07:00
  1. Lonestar Ballroom Foyer
    480 mins
07:30
  1. Continental Breakfast
    Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC & Lonestar Ballroom Foyer
    55 mins
  2. Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC
    450 mins
08:25
  1. General Session: Lonestar Ballrooms DEF
    5 mins
08:30
09:30
  1. General Session: Lonestar Ballrooms DEF
    60 mins
    Due to the increasing availability of data and wider use of analytics there’s an increased reliance on modeling and simulation. While industry can rapidly leverage the tremendous advancements in M&S technology the government isn’t as agile. This panel will be a forum to discuss effective strategies on how government and industry leaders can collaborate to rapidly deploy tools, data, and services across the DAF M&S Enterprise.
10:30
  1. Networking Break & Exhibit Hall
    Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC
    15 mins
  2. Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC
    150 mins

    NTSA is focused on filling our workforce pipeline with prospects who are better prepared, more confident, and highly engaged to take on careers in the Science, Technology, Engineering & Math (STEM) fields, particularly those in our industry. As such, NTSA recognizes the critical importance of engaging students early in hands-on STEM activities while supporting educators who are our front line in shaping and building our future workforce. Participating schools: Randolph High School & CAST STEM High School. STEM Lunches sponsored by Infinity Labs, LLC.

11:45
  1. Lunch & Exhibit Hall
    Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC & Lonestar Ballroom Foyer
    75 mins
13:00
  1. General Session: Lonestar Ballrooms DEF
    120 mins

    The Model and Simulation (M&S) Gateway Ecosystem is an integrated collaborative digital storefront for Airman and Guardians to manage Software, Knowledge, Tools, Data, Compute Resources, and Training. This panel will provide an overview of the M&S Ecosystem infrastructure design, collaborative tools, and capabilities. The second part of the afternoon discussion will focus on current pain points and effective solutions in a digitally connected world.

    DAF M&S Gateway  |  ITP  |  DEPaaS  |  LIFT

  2. Offsite: Lackland AFB
    135 mins
    Visit the Classified Session Information page for complete details.
  3. Briefing Rooms: Presidio ABC, Bowie ABC, Lonestar DEF, Travis AB
    120 mins
    View the full list of briefings here.
15:00
  1. Networking Break & Exhibit Hall
    Exhibit Hall: Lonestar Ballrooms ABC
    15 mins
15:15
  1. General Session: Lonestar Ballrooms DEF
    120 mins

    The Model and Simulation (M&S) Gateway Ecosystem is an integrated collaborative digital storefront for Airman and Guardians to manage Software, Knowledge, Tools, Data, Compute Resources, and Training. This panel will provide an overview of the M&S Ecosystem infrastructure design, collaborative tools, and capabilities. The second part of the afternoon discussion will focus on current pain points and effective solutions in a digitally connected world.

  2. Briefing Rooms: Presidio ABC, Bowie ABC, Lonestar DEF, Travis AB
    120 mins
    View the full list of briefings here.